Debbie's Post Natale healing..

ohmat, yoga mats, amsterdam, black, pink, krishna, krishna-pu-extra-strong-grip, debbie jongejan, dutch, oh mat, printed yoga mat

In september 2017 ben ik, Debbie Jongejan, moeder geworden van dochtertje Jeya. Voor Holistik schreef ik mijn verhaal. Na de bevalling kreeg ik last van postnatale zwangerschapskwaaltjes zoals heftige vermoeidheid en gewrichtsklachten. Bij mijn huisarts bleef ik steken op mijn klachten, verminderen met pijnstillers als symptoombestrijders. Toen belde ze Jeroen van Putten op, van Energise Me, een alternatieve therapeut die werkt met Biofotonen therapie… En dat maakte een wereld van verschil! 

Debbie Jongejan, founder OHMat, legt uit: dit is wat Biofotonen therapie kan doen om je lijf holistisch te helen.

Debbie: Als ik eerlijk ben, vind ik het best lastig om mijn holistische vuile was buiten te hangen. Graag lach ik mijn klachten weg en zeg vrolijk dat alles goed gaat. Tsja, dat werkt totdat de pijn te groot wordt natuurlijk en je tegen die bekende muur oploopt. Dus ondanks dat ik liever mijn kwaaltjes dagelijks weglach, ga ik nu over tot het pijnlijke bericht. Want dat is wat ik heb ervaren in mijn lijf na de bevalling. Het werd steeds erger naarmate de maanden verstreken. Ondanks ieders goed bedoelde ‘dat hoort er bij’ en ‘dat komt wel goed’ voelde ik gewoon dat ik lichamelijk meer dan normaal post-nataal uit balans was. Ja, ja mensen: een gezonde yogi, een plant-based foodie én een vrouwtje Theelepel kan dus ook gewoon ziek zijn. Hier het bewijs dat we niet alleen maar verlicht met onze soy lattes door de straten huppelen. Na de ontwaking kwam mijn redding. De geneeskracht van Moeder Natuur bleek namelijk verpletterend.

80-jarig omaatje

Na de bevalling van ons kleine prinses had ik van die klachten waar de huisarts eigenlijk niets mee kan. Jeya is met rampspoed ter wereld gekomen en daarbij heeft het ziekenhuis voor de spoedoperatie een behoorlijk dosis medicatie in mijn lijf gespoten. Ik heb geen galblaas meer, vandaar dat mijn lever overuren heeft gedraaid de afgelopen maanden. Met daarnaast gierende stress van de bevalling en het moederschap waar geen generale repetitie voor is. Met als resultaat: stevige gewrichtsklachten in mijn voeten, knieën, polsen waardoor ik ‘s avonds als een 80-jarig omaatje door het huis scharrelde. En die vermoeidheid… Man o man. En dat komt echt niet door Jeya, want die slaapt lekker de hele nacht door met af en toe een borst. Mijn yoga practice werd een berg, mijn OHmatje werd een doorn in m’n oog. Down dog was gewoon niet meer te doen, en een plank? Hou op!

Helen van het lichaam met de natuur.

Ik moest in actie komen. Misschien een detox? Maar zonder de juiste kennis van het lijf vond ik dat ook een beetje lastig. De huisarts keek mij aan zonder een bevredigend antwoord. “Gaat wel over, het heeft tijd nodig, neem maar een paracetamol als het te pijn doet”. PFFFFF! Mijn huisarts kan de symptomen bestrijden, maar niet de oorzaak. In wat voor wereld leven we, vraag ik mij wanhopig af? Medicatie wordt maar in dat lijf gepompt en telkens ontwaak ik met nieuwe kwaaltjes hier en daar. Het is normaal zegt de huisarts. Maar ik vind dat niet. En ik vind ook dat de huisarts het niet normaal moet vinden. Met dit advies blijft de oorzaak onbekend. Toen mijn huisarts dat bevestigde wist ik dat ik terug wilde naar mijn eigenwijze natuurlijke weg van het helen van mijn lijf. Heb je over de film HEAL gehoord via Holistik? Daar geloof ik heilig in. Door een tip van een vriend kwam ik onlangs bij Jeroen van Putten terecht. Jeroen doet biofotonentherapie in zijn praktijk Energise-me in Amsterdam west. Als je bij hem binnenloopt, voelt het alsof je in zo’n oude apotheek binnenkomt. Lees: allemaal van die grote mooie bruine apothekers potten, olietjes, plantjes etc. Ik was in een natuurlijk geneeskrachtig Walhalla terecht gekomen.

ohmat, yoga mats, amsterdam, black, pink, krishna, krishna-pu-extra-strong-grip, debbie jongejan, dutch, oh mat, printed yoga mat

Biofotonentherapie: wat is het?

Biofotonentherapie is een holistische behandelmethode, gebaseerd op natuurkundige en biologische wetenschap. Het gaat niet om symptoombestrijding maar om het vinden van de oorzaak van de klachten die gevonden worden door 3 scans, die Jeroen maakt met een Oberon-systeem. De Oligo zware metalen en mineralen weefselscan, en de “Starlight” biofotonenmachine. Op basis hiervan stelt hij een plan van aanpak op. Ik heb 20 minuten met een koptelefoon op gezeten waarbij ik op de computer mijn lichaam gescand zag worden. Meridianen, botten, spieren-  alles komt naar voren. Na een uitgebreid onderzoek wordt met een meetpen op een groot aantal acupunctuurpunten op de vingers en de tenen gemeten, waar in het lichaam biochemische processen en orgaanfuncties verstoord zijn. Deze acupunctuurpunten liggen (altijd) op de meridianen die corresponderen met organen en klieren. Na 2 uur bij Jeroen in de stoel te hebben gelegen, hadden we mijn hele (energetische) lijf gescand en besproken.

Detoxen met CBD olie.

Mijn mineralenhuishouding was gelukkig op peil. Maar ik had ontstekingen in mijn gewrichten, lymfebanen, nieren en darmen. Vandaar de oververmoeidheid. Ook zag ik de cystes in mijn borst voorbij komen op de scan, die een paar jaar terug in het ziekenhuis als normaal werden bestempeld. Dit hele rijtje gaan we proberen op te lossen komende tijd. Op basis van de anamnese heeft Jeroen homeopathische geneesmiddelen voorgeschreven. Omdat ik nog borstvoeding geef moet ik rustig aan mij lichaam reinigen en helen. Inmiddels ben ik 3 weken strikt mijn nieuwe ritueel aan het volgen om mijn lever te detoxen en daarmee de ontstekingen op te lossen. Dit met onder andere CBD-olie zonder THC, en nog andere specifieke homeopathische middeltjes. Een grote overwinning tot nu toe is dat ik weer 4 keer per week naar de yogastudio kan en ik mij een ander mens voel! Zoveel energie en zoveel emotie is er al los gekomen. De tranen biggelden over mijn wangen nadat ik mijn eerste yogalessen had overwonnen. Ik voelde mezelf helen met elke adem. En al die opgebouwde emotie, stress en chemische medicatie van de bevalling kon ik nu loslaten. Voor mij een bewijs dat als ik er in geloof, ik mijzelf kan helen met bloemetjes en plantjes van Moeder Natuur. Mijn huid is zachter, mijn ogen stralen weer en misschien wel het allerbelangrijkste, mijn humeur is oprecht happy. Vandaar mijn tip aan jou als je ook van die kwaaltjes hebt: bel Jeroen eens op en ervaar het zelf.

Je hoeft de klachten niet in te slikken… Liefs, Debbie.

June 14, 2018 — IT Synergy Collaborator

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.