ohmat, holistik, karlijn visser, debbie jongejan, ohmat
ohmat, holistik, horoscoop, vedic astrology, liefde, debbie jongejan, yogamats

Staat jouw levenspartner in de planeten geschreven?

Vroeger keek ik reikhalzend uit naar het moment waarop de Tina door mijn brievenbus gleed. Het eerste wat ik deed? De horoscoop lezen. Ik hoopte dat al mijn dromen uit zouden komen zoals de sterren beloofden. Nu nog steeds moet ik bekennen dat als ik zit te wachten bij de kapper, de horoscoop in welk magazine dan ook nog altijd mijn aandacht trekt. Het mystieke van het onzichtbare dat blijkbaar toch voorspelbaar is en tot uiting komt in je dagelijkse leven heeft een aantrekkingskracht. Ondertussen ben ik met een man getrouwd die astrologie begrijpt. Zodra er vragen opborrelen over mijn levenspad, liefde of relaties vraag ik hem ‘t hemd van het lijf. Maar is het waar dat ook liefde in de sterren geschreven staat?

 

Vedische astrologie & de liefde: staat jouw levenspartner in de planeten geschreven?

Je hebt Oosterse en Westerse astrologie. De Oosterse – ook wel Joytisch astrologie genoemd – is een onderdeel van de Vedische kennis waar ook Yoga en Ayurveda een onderdeel van zijn en bestaat als wetenschap al ruim 5.000 jaar. Vedische wijsheid leert je het geheel te begrijpen van je spirituele pad, om daarmee je bewustzijn te vergroten. Westerse astrologie richt zich enkel op de dierenriemtekens en de zon. Vedische astrologie heeft bijvoorbeeld negen planeten die staan voor de persoonlijkheden. Ze hebben symbolisch gezien een grotere betekenis. De negen persoonlijkheden zijn Mars, Venus, Jupiter, Zon, Maan, Mercurius, Rahu, Keto en Jupiter met allemaal hun eigen karakter en invloed. De Oosterse astrologie is gefocust op de Maan, de Westerse op de Zon. De maan heeft invloed op de staat van je emoties van je interne wereld en je spirituele verlangens en gevoelens vanuit je zielsbestaan. De zon focust op de externe zaken in je wereld. Of je rijk bent, of je er goed uitziet, je seksuele kracht etc. Daarom leven veel yogi’s liever met de Maankalender.

 

Astrologie en liefde voorspellen

Je astrologische pad begint als je geboren wordt. De plek waar je ter aarde komt staat in verbinding met allerlei planeten die in 12 verschillende sferen van het leven staan. Beter bekend als de ’12 huizen’. Alles staat in je huizen beschreven, dus ook de liefde. Alle planeten (niet alleen Venus) kunnen van invloed zijn op de keuzes die je maakt op je liefdespad. Het is niet altijd direct uit te leggen waarom er soms lastige relaties in je leven de revue passeren. Niemand wil een gebroken hart, maar toch lijken we er allemaal mee te maken te krijgen. Het is echt een ingewikkelde wetenschap die Vedische astrologie, en niet zo simpel als een down dog op de yogamat. Om dingen in het leven te begrijpen is het van belang om naar de oorsprong te gaan. Vedische kennis als oorsprong van astrologische kennis leert ons hoe we de ander kunnen plezieren in plaats van onszelf als het middelpunt van het universum te zien. Het is ook een basis beginsel in Vedische wetenschap en de leerwijze van Boeddha: ‘To Love, is To Serve’.

Ontdek je spirituele levensmissie

Gelukkig zijn komt vanuit de liefdesbron. Maar hoe open je dan dit doosje geluk? Het is belangrijk om je Dharma (je spirituele levensmissie) te kennen, want vanuit daar ontwikkel je Artha (economische ontwikkeling). En dan krijg je Kamah (plezier) en hieruit vloeit Moksha (bevrijding). Deze pilaren uit de Vedische wetenschap zijn ook van toepassing op je liefdesleven. Je spirituele levensmissie valt of staat met je eigen acties en verplichtingen. Liefde is een gift die je ontvangt door je eigen acties. Zodra jij geen liefde meer geeft aan je vrienden, familie of levenspartner, raakt de liefdesbron leeg wegens gebrek aan voeding en vice versa kun je haar laten overstromen. Liefde is wederkerigheid tussen twee zielen die jullie beiden laat opbloeien. Dit principe werkt zowel in vriendschappen als in relaties met een geliefde.

Waarom een foute man?!

Liefde is een cadeau dat je ontvangt vanuit je eigen acties. Je kan jezelf afvragen; ’Waarom kies ik steeds voor de verkeerde man?’ Om die vraag te beantwoorden is het noodzakelijk dat je jezelf kent. Diepere zelfinzichten verkrijg je onder andere door de stand van je eigen sterren te begrijpen. Je weet dan beter wie en wat voor karakter er bij jou past. Daarentegen kunnen anderen zo verschillend in het leven staan dat het lastig is om samen te leven. Ik heb mijn astrologie kaart laten berekenen door mijn man, Liladhar, en ik was verbaasd hoe gedetailleerd mijn dramatische jeugd werd beschreven. Een detail; er stond in dat ik een zeer moeilijke jeugd had en ook dat ik een moeizaam liefdesleven zou hebben. Pas op latere leeftijd zou het mogelijk zijn om een passend iemand te treffen en moeder te worden. Klopt als een bus. Er stond ook in dat ik mogelijk landgoed eigenaar zou worden. En laten we nu net 17 hectare grond in Portugal op de kop hebben getikt. Je Dharma kun je terugzien in de stand van je sterren.

Maar hoe weet je dan of hij bij je past?

Heb je eenmaal een match met je geliefde, dan kun je elkaar positief beïnvloeden en stimuleren in je spirituele groei. Ik wist bijvoorbeeld dat het voor mij belangrijk zou zijn om met een man te zijn die ook van Yoga houdt, omdat het zo’n groot onderdeel van mijn leven is. Het liefst wilde ik iemand die nog meer kennis had hierover, zodat ik altijd een encyclopedie bij mij heb voor al mijn vragen. Is het mazzel dat ik deze man ben tegengekomen? Ik denk het niet. Ik geloof dat wij bij elkaar moeten zijn. Je kan dus kijken in een Joytische reading of jullie planeten een positief effect op elkaar hebben. Of juist waar de disbalans zit en hoe je daar alsnog een positieve invloed op kan uitoefenen. Perfecte relaties zijn illusies. Je bent hier immers om te leren.

Start een liefdevol leven

Een liefdevol leven begint met een diepe spirituele vraag: Waarom ben je hier en wat mag je leren? Wie ben je en wat is je Dharma? Je kunt jezelf tot grote bloei laten komen als je dit helder hebt. Als gevolg komen er mensen op je pad die perfect bij jouw levensfase passen. Benieuwd naar jouw persoonlijke Vedische horoscoop? Mail Debbie via info@ohmat.nl.

March 22, 2019 — IT Synergy Collaborator

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.