ohmat, yoga mats, amsterdam, black, pink, krishna, krishna-pu-extra-strong-grip, debbie jongejan, dutch, oh mat, printed yoga mat

Holistik Holistik Holistik.. & WIN een OHMat!

 

ohmat, hot custom printed yoga mat , debbie jongejan, holistik, karlijn visser, evelyn van hasselt, yogamat

Hoe vaak kijk je tijdens een yoga practice bewust vanuit de downward facing dog naar beneden om je mat te bewonderen? Nooit? Dan gaan we daar vanaf nu verandering in aanbrengen. Onlangs verscheen Debbie Jongejan als stralend zonnetje op ons pad. Debbie is yoga teacher en ontwerpt organic yogamatten met de meest prachtige healing designs. Wij mogen deze week 2 keer een OHMat weggeven t.w.v. €85. 

WIN: organic yogamat van OHMat met gave print t.w.v. €85

Een yogamat van natuurlijk rubber zonder onaangename chemische geur. OHMat is daarnaast vegan proof en heeft een super zachte toplaag van microvezel. Daar wilden we meer over weten. En het leuke is dat Debbie niet alleen haar verhaal vertelt, maar ook nog eens 2 matten weg geeft.

~

 

Waarom ben je met OHMat gestart?

Debbie: Ik woonde toentertijd in Ubud (Bali) en had alles in Amsterdam achtergelaten. Ik merkte dat ik niet de volste potentie van mezelf leefde op dat moment. In Ubud had ik tijd om elke dag yogalessen te volgen in de Yogabarn. Ondertussen werkte ik door veel lagen van mezelf heen op de yogamat. Ik realiseerde me dat mijn kleurrijke karakter – en dat van mijn mede yogi’s – totaal niet overeen kwam met de saaie en best viezige mat waar we onze practice op deden. Nadat ik uit een traditionele Balinese ceremonie kwam wist ik dat ik weer wilde gaan ontwerpen. En hoe leuk als dat yogamatten zouden worden?! Zo werd OHMat geboren: een kwalitatieve duurzame yogamat die je geest kalmeert. Inclusief een spirituele print die je helpt vanuit je volledig potentieel te kunnen leven.

 ~

Is yoga in het Westen anders dan in India?

Debbie: Van oorsprong wordt Yoga in India zonder mat gedaan. Nog steeds zie je de Sadhus (holy persons) in India zonder yogamat hun Zonnegroet doen ‘s ochtends aan de rivier de Ganges. Zij offeren hun eerbetuigingen aan de zon, die zij als God eren. Yoga is overgebracht uit India naar het Westen, maar wordt hier voornamelijk in beginsel beoefend als een soort van veredelde gymnastiek oefening. Let’s be real: hoeveel procent van een doorgaande yogales ziet de zonnegroet als een geschenk of verdieping om connectie te maken met de Supersoul? Wij leven niet langs de Ganges, wij leven langs de Hollandse grachten en fietsen naar een warme studio waar we gewoon even flink met dat lijf willen werken. Zelfs ik, die toch echt van mijn dagelijkse portie devotie houd, offer niet dagelijks mijn zonnegroet aan onze geliefde zonneplaneet.

~

Hoe belangrijk is een goede yogamat?

Debbie: We leven in een materialistische Westerse wereld en zijn geen mystical yogisAnatomisch gezien kunnen we niet ‘cold turkey’ gaan en yoga doen op een houten parketvloer. Dat zou ons lijf en geest duur komen te staan. Vandaar dat we een goede yogamat nodig hebben. Maar wat betekent dan een goede mat? Het aanbod is groot en je moet goed weten wat jouw lichaam nodig heeft. 100% natuurlijke materialen zijn voor mij bijvoorbeeld heel belangrijk. Zonder concessies. Dan maar even doorsparen. Maar een goedkoop plastic matje kan echt niet meer. Niet voor onze lieve moeder Aarde en ook niet voor je yoga practice. Je glijdt alle kanten op en hebt onvoldoende fundering voor je lijf. Je gaat toch ook niet blote voeten een marathon lopen? OHMat is duurzaam gemaakt van natuurrubber en gaat jaren mee. De toplaag is van vegan micro fibre. Ideaal voor zwetende handen en voeten, want het voorkomt uitglijden. De print is op waterbasis. Zelfs na vele douchebeurten om je mat te reinigen blijft die bright and shinny.

~

Hoe voorkom je een glijdende yogamat?

Debbie: Meestal kom je glijdende matten tegen in de grotere yogascholen. Glij je uit op een rubberen mat? Dan is je lichaam te warm en kan het rubber je zweet niet absorberen. Dat doet een OHMat wel vanwege het natuur rubber, waardoor de mat juist een extra sterke grip geeft als je gaat zweten. En wow, yin yoga op de zachte toplaag van een OHMat… Geloof mij, daar kan een studiomat nooit aan tippen. Tip: ik spray vaak Organic Essential Oils (bijv. van DoTERRA) over mijn mat voordat ik begin. Zo spray ik mezelf heerlijk naar de zevende hemel!

~

We mogen we 2 OHMat yogamatten weggeven ter waarde van €85. 

Winnen? Dan vragen we je om 2 dingen te doen:

1) Volg Holistik en OHMat op Instagram
2) Vul je gegevens in op de website van HOLISTIK en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief van Holistik

August 16, 2017 — OHMat Amsterdam